Hagyma ültetés és fürdőszoba felújítás egyszerre

A párommal együtt megvettünk egy régi 10 * 10 -es házat, melyhez igen jutányos áron jutottunk. Az első örömünk, hogy jó helyen egy jó, ámbár felújítandó házat kapunk hamar szerte foszlott. Sok munka várt ránk, és első nekifutásunkra a kertet tettük rendbe, hiszen nagyon sok gaz és rendezetlenül növő facsemeték és tuják borították az udvart. Nem finomkodtunk, ami a kertképbe nem illett bele azt kivágtuk, hogy helyére, vagy új helyére más nekünk tetsző növények tudjanak kerülni. Mindenféle képpen szerettünk volna virágokat is a gyümölcsfákon kívül is. Sziklakertet terveztem az első kertbe és a hátulsó kertbe is, ahol a kis tavacskánk körül lesz kialakítva. Nem csak egynyári de évelő növényeket is szeretnénk mindenhova. Felvázoltam azt a tervemet a páromnak, hogy úgy szeretném a növényeket megvásárolni és ültetni, hogy az év jórészt bármely időszakában virágozzon valamelyik. Hiszen úgy szép egy kert, ha mindig van benne valami szín, mely színt a növények virágzása biztosít. Így hát úgy ültettem, hogy néztem közben, hogy mely virágoknak mikor van a virágzási szezonjuk. De ezt annyira összetett feladatként kezeltem, hogy még arra is koncentráltam, hogy egyik másik virág mekkorára fog nőni és hogy nehogy árnyékolják egymást. Illetve, ahogyan beleástam magam a kertészkedés csínjába bínjába azt is fontos szem előtt tartani, hogy milyen időjárást szeret a növény, a tejes napfényt vagy a félárnyékos helyeket kedveli -e.

Nagyon összetett dolog a kertészkedés de minden pillanatát élvezem. Én a kertet szépítgetem míg a párom bent a fürdőt próbálja a régi házban használhatóvá tenni. Mivel nagyon régi házról beszélünk, ezért az 50 éve bevezetett vezetékek és csempék állapota is ehhez méltóan nem a legjobbak és akkor még nagyon szépen fogalmaztam. Amikor megvettük a házat azt gondoltuk, hogy mi ezt a fürdőt könnyű szerrel fel fogjuk tudni újítani, azóta picit más lett a véleményünk, de még mindig megmaradt a lelkesedésünk az ügy iránt, hogy ez menni fog számunkra, most úgy érezzük, hogy nincsenek lehetetlenek.
Ez a lelkesedésünk nem másért van így, minthogy a párom talált egy remek oldalt, ahol minden hasznos információ megtalálható egy kezdő fürdőszoba felújító számára. Így egy percig sem éreztük magunkat nagyon elveszve, hiszen ennek az oldalnak a segítségével ténylegesen hisszük, hogy menni fog számunkra a felújítás. A bejegyzéseket olvasva, mindig erőt merítünk, de nem csak az erőről van szó hanem az új ötletek beszerzéséről is.

Az oldal nagyon egyszerűen, de annál praktikusabban fogalmazza meg a tanácsait. Remek dolog, hogy a párom rátalált erre az oldalra, amely most mint egy vezetőként szolgál számunkra a hosszú úton. Amit tudtunk már az első fürdőszobai szemrevételezésnél, hogy itt mindent is le kell bontani és, ha úgy adódik, akkor még a csővezetékeket is ki kell cserélni. De mi itt nem álltunk meg, hiszen teljesen átgondoltuk, az oldal segítségével a fürdőszobai helyiséget. Az a felosztása a fürdőszobának, mellyel évekig működök és funkciónál az előttünk itt lakóknak, az számunkra nem voltak megfelelőek. És noha még meg is tartottuk volna a régi vezetékeket, új csempét és kádat, mosdókagylót helyezünk el, akkor fent áll a veszélye annak, hogy a régi vezetékek egyszer csak fogják magukat és vagy nem lesz áramunk, vagy csőtörésünk keletkezik, ami következtében a frissen felrakott csempéket leszedhetjük. Ezt mindenképpen szerettük volna elkerülni, és hallgatva az oldalon talált bejegyzésekre átvariáltuk a csővezetékeket. A falat kivéstük és elhelyeztünk új vezetékeket, melyek remélhetően minket egész életünkre kiszolgálnak majd.

Ez egyfajta befektetés is volt részünkről, másfelől ténylegesen a mi igényeinkhez alakítjuk a fürdőt ezáltal.

Egy nagyon fontos kérdésben azonban nem értettünk egyet a párommal, hogy mi legyen a fürdőnkben: kád vagy zuhanytálca. Számos érvet felhoztam a zuhanytál/ zuhanykabin tekintetében hiszen én zuhanyzós vagyok, párommal ellentétben, aki a kádas fürdőt részesíti előnyben. Nagy dillemmánk volt, de szerencsénkre, az oldal melynek bejegyzésein is tanácsain haladunk végig, erre is nagyon jó megoldást kínált, tehát nem mi vagyunk az első pár, akik zuhany vagy kádas fürdő tekintetében nem értenek egyet, és dűlőre kell jutniuk, hogy a munkafolyamatok előre tudjanak haladni. Ekkor találtuk meg azt a bejegyzést, mely a fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben címszóval fut, és erre a felmerülő problémára kínál értékes megoldást.

Ennél talán nincsen is nagyon vízválasztó kérdés, és erre ez a bejegyzés fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben szuperül megállja a helyét.

Nincs más megoldás, hogy mind a kettőnek jó legyen, senki ne érezze azt, hogy ő győzött, vagy a másik, hogy meghunyászkodott és hogy megint ő hozott kompromisszumos megoldást, ezért szabadon a fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben bejegyzés után, egy olyan kádat vásároltunk, mely teljes mértékben alkalmas zuhanyzásra is.

Itt is voltak ötletek, hogy egy kisebb kád melynek mélyebb a tálcája, de nem egy nagy kád, mely elválasztható a padlótól ezért zuhanyzás közben sem fröccsen ki a padlóra a víz. Ez a megoldás mind a kettőnk számára nagyon tetszett.

Szuper, hogy ilyen ötleteket tudunk olvasni, mely mentén nincs veszekedés, és a munkafolyamatok is tudnak a maguk ütemében haladni. Itt olvasta a párom azon bejegyzések is melyek alapján nagyon tájékozott lett a csempékről is, az éppen aktuális divatról, vagy éppen, hogy milyen szín, és formavilág tartozik az örök érvényű, mindig divatoshoz. Majd tovább haladva az oldal nyújtotta bejegyzéseken azt is el tudta olvasni, hogy milyen csempe lerakási technikák vannak. Mindezen információk tudatában, a burkoló szakemberrel már egy nyelvet tudott beszélni. Az oldal segítségével a fürdőbe nem az átlagos kék csempét választottuk, hanem egy örökebb érvényűt, mely arra szolgál, hogy ne unjuk meg, valamint, hogy számos más színű kiegészítővel fel lehet dobni a letisztult színvilágú fürdőszobát, és ha változik az ízlésünk, akkor a fürdőszobai kiegészítőket le tudjuk cserélni, így nem unalmas inkább izgalmas lesz a fürdőben tartózkodni.

Amit a párom a legjobban élvezett ebben az oldalban, az nem csak, hogy ténylegesen nagyon hasznos információkkal szolgált számunkra, melyeket igyekeztünk betartani, hanem, hogy ha valamit elgondolt, hogy azt biztos úgy hívnak, gondolt itt a diagonál lerakási stílusra, akkor ez az oldal a bejegyzései által ráerősített, hogy amire gondol azt jól tudja.
Nagyon örülünk, hogy rátaláltunk, erre az online felújítás vezetőnkre, hiszen nem is tudom, hogy mi lett volna nélküle velünk, lehet teljesen elvesztünk volna a felújítás rengetegében, azóta a barátaink részére is mindig ajánljuk, és emlegetjük, hogy olvassák és kövessék az útmutatást, mert nekünk nagyon bevált.