A virágoknak egy jó tápoldatra, a testnek pedig egy jó testápolóra van szüksége

Mint azt már nagyon sokan ismerik, a szépség belülről fakad. Ezt persze értelmezhetjük sokféleképpen. Eredetileg, aki ezt kitalálta, az arra célzott, hogy fontos táplálni az elménket is, az ember ne csak arra koncentráljon, hogy kívülről csinos és ápolt legyen, hanem arra is, hogy értelmes, okos és kedves személyiség legyen, aki akkor is jó társaságnak számít, ha meg kell szólalni. Manapság azonban, főként a szépségiparban, de akár még a virágok területén is, megfigyelhető az, hogy olyan termékeket dobnak piacra a cégek, amik serkentik a bőr, haj, vagy éppen növény belső működését, ezáltal pedig ráerősítenek a belülről fakadó szépség faktorára.

testápoló krémGondoljunk csak bele. Hiába vesz az ember rengeteg gyönyörű növényt és ülteti el őket jó minőségű földbe, ha utána nem ápolja rendesen. Bizony, a sima vizes locsolás nagyon fontos, de közel sem elég ahhoz, hogy az otthoni kertünk egész nyáron át pompázzon. Ha csupán vizet kapnak, akkor egy idő után megbetegedhetnek, és elszáradnak, hiszen csak folyadékhoz jutnak, tápanyaghoz viszont nem. Ugye te sem bírnád leélni úgy az életed, hogy csak vizet iszol, enni viszont nem eszel semmit, igaz? Pont ez a helyzet a növényeiddel is. Ha azt szeretnéd, hogy a virágok élettel telik, egészségesek és szépek legyenek, akkor szerezz be egy jó minőségű növény tápoldatot, és minden locsolásnál, vagy legalább minden másodiknál, önts egy kis mennyiséget a vízbe. Hidd el, nagy változást lehet vele elérni.

Ugyan ez a helyzet az ember bőrével is. Kívülről és belülről is ápolni kell ahhoz, hogy korodhoz és adottságaidhoz mérten minél szebb lehessen. Belülről leginkább akkor tudod jól táplálni, ha helyesen étkezel és ellátod a testedet a kellő mennyiségű vitaminokkal. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rohanj be a bio boltba, vagy a közeli drogériába és kapj le minden étrend-kiegészítőt a polcról, amit csak találsz. Inkább fordíts nagyobb gondot arra, hogy mit veszel és hol vásárolsz. Ha mindig olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztasz, amik az adott szezonban nőnek, akkor a tested minden hónapban és évszakban azokhoz a tápanyagokhoz és vitaminokhoz fog hozzájutni, amihez éppen akkor szüksége van.

Viszont az igazán szép és egészséges bőrhöz csupán a vitaminok nem elegendőek. Kívülről is táplálni kell, különben nem jön meg a várt hatás. A legfontosabb dolog szerintem az, hogy szerezz be egy testápolót, aminek a napi használatát úgy építed bele az életedbe, mint a fogmosást. A legjobb az, ha olyan testápolót választasz, ami nem tartalmaz káros vegyületeket. Ha teheted, a natúr termékeknél tedd le a voksodat és kerüld az olyan testápolókat, amik parabéneket, szulfátokat, vagy éppen mesterséges színező– és illatanyagokat tartalmaznak, mert ezek olyan összetevők, amikre a testednek és a bőrödnek egyáltalán nincs szüksége. Ha a testápoló címkéjére rá van írva, hogy ezek nincsenek benne, akkor már nagyon jó úton haladsz. Még ennél is jobb, ha esetleg az adott termék tartalmaz olyan vitaminokat és ásványokat, amiket a bőr kifejezetten szeret. Ilyenek például a B és E vitaminok. Hidd el, ha kívülről és belülről is megkapja a bőröd azt, amire szüksége van, akkor olyan szép lesz, mint még soha.

Ha még mindig nem sikerült meggyőznöm téged arról, hogy miért fontos a mindennapi testápoló használat, akkor most figyelj. A bőröd az a „ruhadarabod”, amit életed végéig viselni fogsz. Arról nem is beszélve, hogy ez az a pajzs, ami megvédi a belső szerveidet, izmaidat, és mindent ami benned van, a környezet káros hatásaitól. Egy ilyen fontos és nélkülözhetetlen szervre muszáj odafigyelni és megadni neki mindent, ami ahhoz kell, hogy kifogástalanul tudjon működni, nem igaz?

Fontos, hogy a bőröd mindig hidratált legyen. Nem csak neked van szükséged naponta elegendő mennyiségű folyadékra ahhoz, hogy ne száradj ki, hanem a bőrödnek is. Ha nem jut elég nedvességhez, akkor kiszárad és felreped. Ilyenkor nemcsak, hogy nem szép látvány, hanem húzódik, fáj és kevésbé véd téged. Nyáron az erős napsütés következtében hajlamos a kiszáradásra, télen pedig a hideg és a szél tudja kikezdeni a bőrödet.

Ahhoz, hogy ezt elkerüld, nem kell mást tenned, mint minden zuhanyzás után pár plusz percet rászánni a készülődésre, levenni a kedvenc testápolódat a polcról és bekenni vele magad. Nyugi, az igazán jó termékek pár perc alatt beszívódnak, nem hagynak foltot a ruháidon és cserébe még az illatuk is kellemes. Szerintem ennyi erőfeszítést megér.