A növények és nyomtató alkatrészek

Mióta tavaly barátnőm áthozta a növényeit, azóta több kört is tettünk a közelebb eső kertészetekben, virágboltokban, ahol sok szép növényt és virágot szereztünk be. Az elején az egyszerűbb, igénytelenebb típusokat kerestük, mivel túlzottan egyikünk se értett hozzá. Fél év elteltével be mertünk már vállalni ritkább és komplexebb igényű növényeket is.

Mivel ennyi különböző növény és virág van itthon, múltkor tanakodtunk, hogy nem lenne rossz, ha a kaspókat fel tudnánk kicsit címkézni valahogyan. A cél az lenne, hogy jelezzük ki is lakik ott és mit szeret. Ez abból a szempontból is egy jó ötlet, ha esetleg elutazunk valahova és oda kell adni valamelyik barátunknak a kulcsokat a növények gondozásának céljából, akkor ő pontosan tudja, hogy melyiknek mire van szüksége. Ez egy izgalmas kis projektnek ígérkezett, vettünk hozzá szép kis pálcákat, amiket beleszúrthatunk a földbe. A kis címkékre mindenképpen nyomtatni szerettünk volna, mert nem csak leírást, de egy-egy képet is rá akartunk tenni.

A gond csak az volt, hogy a nyomtatóból kifogyott a patron. Szerencsére gyorsan meg is találtam a nyomtatoalkatresz.hu nevű weboldalt, ahol az alábbi linken elérhető a nyomtatómba megfelelő patron: https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron

Ez egy tintasugaras HP nyomtató, tehát HP patron kell bele. Mivel az idő nem szorított annyira, ezért ráértem böngészni az oldalon. Alapvetően úgy láttam, hogy nagyjából minden piaci igényt lefed az előbb említett weboldal. Nem csak a tintasugaras nyomtatókhoz rendelkezett kiegészítőkkel, hanem lézeres nyomtatókhoz tartozóan is lehetett keresgélni tonerek vagy utángyártott tonerek között. Ha lézeres típushoz kell további alkatrész, akkor boxot, dobot, fixálót vagy transzfert is találhatunk a honlapon.

Az oldal felépítése egyébként úgy működik, hogy először megnézhetjük milyen alkatrész vagy kiegészítőtípusra van szükségünk, utána pedig a legördülő menüből kiválaszthatjuk, hogy milyen márkájú vagy típusú nyomtatóhoz tartozóan kell az alkatrész.

Új ötleteket is kaptam a nyomtatoalkatresz.hu -ról

Ha már ott voltam az oldalon láttam, hogy kedvezményes áron vannak nyomtatóba való fotópapírok is. Mivel a fotópapíron minden jobban mutat, inkább rendeltem azt is és akkor még szebben fognak kinézni a növényeink. Egyébként, akinek van nyomtatója, annak tudom ajánlani fent említett oldalt, mert már a honlapon is látszik, hogy egy remek szakbolttal van dolgunk. Rengeteg féle nyomtatóhoz tudnak alkatrészeket biztosítani, ezenkívül pedig annyiféle papírtípust lehet rendelni, amiről előtte nem is tudtam, hogy létezik.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen alkatrészre van szükségünk, szerintem a kapcsolat gomb alatti telefonszámon vagy e-mailcímen biztosan tudnak mindenkinek segíteni. Miközben megrendeltem a fotópapírokat, rájöttem, hogy lehet érdemes két patront is rendelni, mert a fotópapírokra való nyomtatást a közelgő ünnepek alkalmával biztos sokszor igénybe fogjuk venni. Ugyanis a családtagoknak mindig nyomtatunk fotókat arról, ha esetleg történt valami érdekesség vagy utazni voltunk valamerre a világban.

Szóval ebből a gondolatmenetből lett az végül is, hogy rendeltem egy nagy csomag fotópapírt, míg az alábbi linken elérhető https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron patronból pedig kettőt is a biztonság kedvéért.

Szerencsére a honlapon írták, hogy ingyenes a kiszállítás, ennek külön örültem. Általában a rendeléseknél az adott rendelés összegétől teszik függőnek, hogy ingyenes-e az adott vétel. Így, ha nem üti meg az adott értékhatárt, akkor fizetni kell érte. A nyomtatoalkatresz.hu -nál viszont a rendelés összegétől függetlenül ingyenessé tették a kiszállítást. Ez is egy piros pont a cégnek.

https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron

A rendelésünket pár napon belül kihozták. Miután sikerült kicserélnem a nyomtatópatront és beletenni a fotópapírt is, már semmi sem állt útjába a növény-címke projektünknek. Barátnőm már előkészítette a címkék szövegét, kinézetét, szóval a nyomtatás után már fel is tudtuk őket erősíteni a pálcákra, így most már a dzsungelt alkotó növényeinknek nevük is lett.