Virág helyett póló?

A karácsonyi ajándékozási őrület után máris itt a következő ünnep, amitől a hajam is az égnek áll: a Valentin nap. Nem, én sem azok közé tartozom, akik különösebben örülnek az effajta mesterkélt romantikus ünnepeknek. Nálunk nem volt lánykérés a fa alatt, és a kedvesem születésnapját vagy névnapját sem szeretném egybekötni azzal a pillanattal, amikor a a vízválasztó igen/ nem elrebegése megtörténik – egyszerűen nem szeretnék azok közé a pasasok közé tartozni, akiknek a memóriája annyi, mint egy marék lepkének. Nem, nem állok be a sorba. Nem, csakazért sem fogom összekötni az eljegyzés vagy az esküvő dátumát egy már meglévő jeles nappal mondván, hogy majd akkor nem felejtem el. Igenis emlékezni fogok rá.

Csakhogy a barátnőm elvárásai egészen mások. Elérkeztünk abba a korba, amikor mindenhol azt látjuk magunk körül, hogy elkelnek az ismerőseink. Szépen, sorjában. Először csak összejönnek, örülünk az új pároknak, aztán jön az évekig tartó járás, kisebb-nagyobb összezörrenésekkel. Aztán kibékülés, háború, kibékülés, háború – végül pedig esküvő. Nyáron már nem is számoltam, hány esküvőn voltunk, és hány mosolygós-szerelmes esküvői fotót láttunk a facebook üzenőfalunkon. A karácsony és a szenteste pedig olyan felkiáltásokkal telt el, mint “Nééééézd, Ancsikát eljegyeztek!” vagy “Úristen, Enikő férjhez megy, a párja megkérte a kezét!” és “Jesszusom, de gyönyörű gyűrűje van a Zitának, milyen romantikus ez a Peti, hogy éppen szenteste…!”

Nos, nálunk az efféle felhajtás elmaradt, nem hozott gyűrűt a Jézuska karácsonyra. Pedig igazán szeretem Anitát, és vele képzelem el a jövőmet, de egyszerűen szeretnék egy semleges, felhajtás-mentes időszakban túlesni a lánykérés mizérián. Pedig látom a szemén, hogy már nagyon várja a kérdést, és minden születésnap, névnap és karácsony alkalmával ott látom a kíváncsiságot az arcán, hogy vajon most fogom-e megkérdezni. És már most tudom, hogy legközelebb ugyanezt a kíváncsiságot Valentin nap fogom látni az arcán.

És ha már Valentin nap… engem a világból ki lehet ezzel kergetni! Ugyanazt a művileg gerjesztett, mesterséges ünnepcsinálást érzem ennek kapcsán is, mint amit a karácsonyi vásárlás-lázkor: mintha kötelező lenne legatyásodni az ünnepek alatt, úgy rohan mindenki ajándékért. Tényleg ebben kellene mérnünk a szeretet? Dollárban, aranyban, ezüstben? Okos TV-ben és a legújabb iPhone-ban? Hol marad az ünnep valódi lényege, az együttlét öröme, a közösen töltött idő, az elkapott pillanatokban megcsillanó mosoly? Én ilyennek szeretném látni Anitát, amikor megkérem a kezét, és nem fogok csak a rend kedvéért igazodni az összes Instagramon és Facebookon mosolygó ismerősünkhöz.

Egyébként sem szeretem a szokványos megoldásokat. Valentin nap is minden poszt erről szól: ha nem eljegyzési gyűrűvel, akkor hatalmas virágcsokorral vagy egy nagy adag bonbonnal pózolnak a párok. Hogyan tudnánk így őszintén ünnepelni, ha épp mi magunk, a személyiségünk marad ki az ünnepből? Én nem fogok tizénkét szál vörös rózsával, fehér Cabrióban beállítani, mint a mesében – sem idén, sem jövőre, sem azután. Ne értsetek félre, nem az ünnep ellen vagyok, egyszerűen csak nem szeretem a körülötte kialakult fölösleges felhajtást. Amivel viszont tervezem meglepni Anitát, az igazán egyedi lesz: virág helyett pólót kap idén Valentin napra!

Igen, jól hallottátok. pólóval! Mindig is szerettem a nem szokványos megoldásokat, és találtam egy olyan oldalt, ahol egyedi pólókat lehet készíttetni, a lehetőségek tárháza pedig igen széleskörű. A lolmarkt.hu webáruháza nagyon ötletes, és gyakorlatilag minden alkalomra fel lehet készülni a választékból. Termékeik között női és férfi pólók, valamint pulóverek is elérhetőek – ki tudja, lehet, hogy az elkövetkezendő évben minden ismerősöm pólót kap majd! Az oldal az ötletelésben sem hagy egyedül: hihetetlenül széles választékot kínálnak, gyakorlatilag minden eseményre, legyen az születésnap, névnap, karácsony, vagy bármi egyéb ünnep.

Megmondom őszintén, az ötlet onnan jött, hogy nemrégiben egy kedves barátomnak is bekötötték a fejét (milyen érdekes), és a legénybúcsúra a teljes stábnak egyedileg készített pólókat rendeltünk. Az oldalon van lehetőség kategóriák szerint is válogatni a pólók közül, így ott választottuk ki a legénybúcsú tematikát. A vállalkozó kedvű, leleményes ajándékozók azonban rengeteg ötlet közül választhatnak: az állatbarátok számára rengeteg állatos mintát kínálnak a pólókészítők, de rendelhetünk filmes vagy család témájú textilt is, a bevállalósabbak pedig foszforeszkáló minták vagy 18+-os tartalom közül is válogathatnak. Nekünk nagyon megtetszettek a legénybúcsús minták, volt is egy kis vitánk belőle, hogy a másnaposokra hajazó pólót vegyük-e, vagy rigmusosat? Végül az utóbbi nyert, és “Sétálunk, sétálunk, 1 kocsmába becsücsülünk, fröccs!” felkiáltással vágtunk neki legénybúcsús kocsmatúránknak. Ráadásul, mivel 10.000 Ft felett rendeltünk a pólókból, a webshop elengedte a 990 Ft-os szállítási költséget a részünkre.

A méretválasztással először kicsit bajban voltunk, a legtöbbünknek ugyanis a barátnője (vagy az anyukája – hujuj, ha ezt meglátják a többiek a blogon, na majd kapok a fejemre!) segít a ruhaválasztásban, így a megfelelő méretet is általában ők találják meg hamarabb. Ráadásul ha innen rendeltek, arra figyeljetek, hogy az elérhető férfi pólók mérete az átlagos pólóknál egy kicsit szélesebb. Szerencsére sokat segít az oldal, ugyanis nagyon informatív mérettáblázattal rendelkeznek, ami hajszál pontosan leírja, mit kell nézni méretvételkor, a gyengébbek kedvéért még egy kis ábrát is mellékel a megfelelő szélesség és hosszúság belövéséhez. Ha pedig a barátnőnknek választunk majd pólót, arra figyeljünk, hogy ott pedig éppen fordítva, a megszokottnál egy kicsit szűkebbek a pólók. Kicsit izgulok is, vajon eltalálom-e a megfelelő méretet a részére, és nem kapok-e sértődött pillantásokat válaszul egy esetlegesen nagy méretre, hogy tényleg ilyen kövérnek látom-e őt.

Ha valaki már kicsit bátrabb, nem muszáj a már meglévő kategóriák közül válogatnia, hanem, ahogyan Valentin napra én is tervezem, egyedi pólókat is készíttethet. A legegyszerűbb opció megtervezni a mintát és árajánlatot kérni a honlapon meglévő elérhetőségeken, ahol az egyeztetést követően elkészítik a pólót, és GLS futárral 1-2 nap alatt ki is szállítják a megrendelést. Ha azonban valaki a személyes kommunikációban hisz inkább, valamelyik boltjukba ellátogatva is meg lehet beszélni a rendelés részleteit részleteit – sőt, 15-20 perc alatt helyben meg is csinálják a pólókat, így ha türelmes vagy, akár meg is várhatod, amíg elkészül, és rögtön viheted is haza az ajándékot! A budapestiek számára talán üröm az örömben, hogy pesti lokációval nem rendelkeznek, de a közeli Dunakeszire, Budaörsre vagy Soroksárra ellátogatva ez a probléma is kiküszöbölhető.

pólók

Úgyhogy, ez leszek én, a kedvesét virág helyett egyedi készítésű pólóval meglepő álomhapsi. A dizájn már nagyjából meg van, a fényképet is kiválasztottam, amit alapul szeretnék venni a pólónyomáshoz, az egyik közös nyaralásunkon készült kedvenc fotómat szeretném használni hozzá. Szerintem ez egy sokkal személyesebb ajándék lesz, mint amit egy csokor előre elkészített virággal adni tudnék – javaslom mindenkinek, hogy inkább ehhez hasonló, romantikus, de mégis kreatív ajándékkal lepje meg a kedvesét Valentin napon. Remélem, Anita is örülni fog neki, beszámolok majd a reakciójáról, a odaértünk!