Erdők, mezők, rétek, rackok, virágok

Nagynénémnek már gyermekkora óta a virághagymák, a virágok és a virágültetés a szenvedélye. Mikorra elérte a 20 éves korát, már vezető helyettes volt a legnagyobb virágboltban, ami a kis városban volt található, ahol felnőtt. Rövidesen felhalmozott egy kis tőkét és megnyitotta a saját üzletét. A bolt jól működik, elég jövedelmező, jó ideje már saját alkalmazottjai is vannak nagynénémnek. A korral azonban haladni kell és szeretné a cég vezetéséhez szükséges adatokat digitalizálni a könnyebb visszakereshetőség és biztonságosabb tárolás miatt. Ráadásul egy webshopon is gondolkozik. A virágok árusítása alapvetően a helyiek irányában egy elérhető bevételi forrás. Az interneten keresztül azonban több helyre is eljuthatnának a virághagymái. Hatalmas piac rejtőzik ebben, egyre többen választják az internetet a különböző bevásárlások helyszínéül. Rengeteg ötlete van, hogyan lehetne a webshopját is ugyanúgy felfuttatni, mint a fizikai megjelenésű virágboltját.

Itt az ideje a fejlődésnek!

Egy szóval úgy érzi, hogy eljött az ideje a fejlődésnek a szintlépésnek. Ehhez viszont új erőforrásokra és eszközökre is szüksége lesz. Ezen a területen azonban, sajnos nem rendelkezik elég nagy tapasztalattal. Eddig többnyire csak a pénztárgépet és a telefonját kellett kezelnie. Mindent mappákban tartott. A virágbolt weboldala is meglehetősen kezdetleges volt. Most azonban ezen a területen is szintet kell lépnie.

Mindenképpen szüksége lesz az adatok tárolásának egy modernebb változatára, a lehetőségei azonban anyagi korlátokba is ütköznek, hiszen egy teljesen új rendszert készül beindítani, alaposan meg kell fontolnia, hogy mibe fekteti be a fejlesztésekre kieszközölt összeget. Tehát egy olyan szolgáltatóra van szüksége, aki megfelelő áron kínál príma minőségű szolgáltatást. Én mindenképpen egy virtuális szerver bérlését javasoltam neki, már csak azért is, mivel nem ért az ilyesmihez, ezért, ha saját szervert szeretne, ahhoz egy informatikust is alkalmaznia kéne. Egy plusz munkaerőre azonban, most biztos hogy nem futná neki.

Adattárolás? Hogyan?

Körülnéztünk, hogy milyen lehetőségei vannak és találtunk egy nagyon jó ajánlatot – Prémium SSD VPS bérlés 1500 Ft-tól – RackForest – ami megfelel az előzőekben kifejtett kívánságainak. Ami abszolút mértékben meggyőzte a nagynénémet, hogy ezt a céget válassza, az a rengeteg pozitív vélemény, amit a céggel kapcsolatban talált. Számára a legfontosabb a bizalom kérdése. A vállalkozását apránként építette fel és olyan kapcsolatokra van szüksége, akikkel szemben őszintén tárgyalhat és biztos, hogy minden aszerint történik majd, ahogy neki arra szüksége van. Mivel nagynéném számára is az első mindig a vevő. Mindig olyan csokrot kell összeállítani, amilyen a vevőnek tetszik, nem olyat, amilyen az eladónak. Már az első telefonbeszélgetés alkalmával ugyanezt a hozzáállást tapasztalta nagynéném a RackForestnél is. Nagyon elégedett volt az ügyfélszolgálat segítőkészségével is. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják könnyíteni nagynéném dolgát és a virágüzlete egy még virágzóbb komplexummá nőheti ki magát.

Azt is megsúgta nekem a nagynéném, hogy ami először megtetszett neki, az a cég neve volt. Egy belső hang azt súgta neki, hogy a virágüzletének egy erdővel kapcsolatos jelentésű céggel kell összefognia és akkor minden rendben lesz. Hát igen! Ezer és ezer oka lehet a választásainknak!