A Nagy Napon nem csak a virágok fontosak, hanem az esküvői videós személye is!

Imádom a virágokat, de gondolom ezzel már ti is tisztában vagytok. Gyakori vendége vagyok a helyi virágboltoknak, mert szeretem, ha a lakás különböző pontjait szép, szezonális csokrok díszítik. Emellett pedig a cserepes növényeknek is nagy kedvelője vagyok, az egyik kedvencem az orchidea. Sokan ódzkodnak ettől a növénytől, mert híresen nehéz életben tartani, de egy kis fondorlattal és hozzáértéssel meg lehet oldani.

Ha szeretnéd, hogy az orchideáid éveken át szépek maradjanak és minden szezonban új virágot hozzanak, akkor fogadd meg a tanácsaimat: Napfényes helyre tedd, de arra ügyelj, hogy sose tűzzön rá a nap, különben megégnek a levelei és a virágai. Sose tedd sötét kaspóba! Nem véletlenül árulják őket kivétel nélkül átlátszó kaspóban, ez azért van, mert a gyökereinek is fényre van szüksége a növekedéshez. Ha elrejted őket egy sötét kaspóban, akkor nem jutnak fényhez és sosem fognak új virágot hajtani. Amikor pedig locsolásra kerül a sor, akkor csak azt tartsd észben, hogy mindig alulról locsold. Önts alá egy kis vizet, a növény pedig mindig csak annyit fog felszívni belőle, amennyire éppen szüksége van. Ezzel a módszerrel nem tudod sem kiszárítani, sem túl locsolni.

Mivel nagy szenvedélyem a kertészkedés és a virágok, ezért mikor a lányom az esküvőjére készült, akkor hozzám fordult ez ügyben. Persze ezen kívül még rengeteg másban is segíttettem neki, de mivel főleg ehhez értek, ebben voltam leginkább a hasznára. Kati felvázolta nekem, hogy milyen színekre gondolt, illetve nagyjából mekkora és milyen alakú csokrot szeretne, emellett pedig megmondta, hogy nagyjából mennyi pénzt szán a virágokra. Ekkor jöttem én és az ötleteim a képbe. Mivel ő nem ért a virágokhoz, ezért arra kért, hogy ajánljak neki konkrét növényeket, amik beleillenének az elképzeléseibe.

Nem kellett sokat gondolkodnom a dolgon, hamar meglett a koncepció. Mivel Kati kedvenc színe a rózsaszín, ezért ezt a színt szerette volna domináltatni az esküvőn is. Szerencsére a vőlegénye, Nándi, is belement ebbe, nem csinált problémát ebből a „lányos” színből.

Szerencsére rózsaszínben nagyon sok virág pompázik, így annyira nem volt nehéz dolgom, csupán arra kellett nagy hangsúlyt fordítani, hogy a növények harmonizáljanak egymással és ne lépjük túl vele a keretünket. Végül rózsákat, gerberákat és liliomokat választottunk. Ezekből rakták össze Kati csokrát és a helyszín díszítésében is domináltak.

Azt hiszem a virágokon kívül a legnagyobb segítséget az esküvői videós kiválasztásában tettem a lányomnak. Ő nem tudta, hogy melyik cégben lehet a legjobban megbízni, én viszont érdeklődtem a barátnőimnél, hogy tudnának-e ajánlani valakit. Szerencsére Erzsi, az egyik kedves kolléganőm tavaly már átesett ezen, mikor az ő fia nősült meg, és megmutatta, hogy nekik milyen lett a videójuk. Amikor megláttam, akkor egyből biztos voltam benne, hogy ez a cég gyönyörű munkát végez és Kati is meg lenne elégedve velük. Így is lett. Visszanézve a felvételeket és a fényképeket, nem is választhattunk volna profibb embereket, hiszen minden fontos momentumot tökéletesen megörökítettek.

Nagyon büszke örömanya voltam a nap folyamán, hiszen az én lányom volt a világ legszebb és legboldogabb menyasszonya az egész világon! Sokszor elpityeredtem, mikor ránéztem, de gondolom nem én voltam az egyetlen anya, akit szentimentálissá tett egy ilyen esemény. Remélem, hogy Kati és Nándi örökre ilyen boldogok lesznek, mint amilyenek aznap voltak. Arról nem is beszélve, hogy már tűkön ülök és alig várom, hogy belevágjanak a családalapításba! Várom már, hogy nagymama lehessek!