A virágárus leégett ingatlanja

A lányom ballagására készültünk. Mivel lányunk nagyon szerette a virágokat, egyértelmű volt, hogy ballagására meglepjük egy nagy csokor virággal. Nem voltak extrém kívánságai, mindig a fehér kálát kedvelte legjobban, így amikor beértem a virágüzletbe, már pontos elképzelésem volt arról, hogy milyen csokrot szeretnék rendelni neki.

Az elárúsítónő pontos leírást kapott tőlem a csokorral kapcsolatban és mondta, hogy akár meg is várhatom, hogy elkészüljön, ugyanis rögtön meg tudja csinálni. Nekem ez így tökéletesen megfelelt, hiszen elintéztem a többi feladatot, így csak feleslegesen keringtem volna a városban. Ehelyett nagyon jót beszélgettünk a hölggyel, és mint kiderült ő a virágüzlet tulajdonosa is. Kérdeztem tőle, hogy hogy megy az üzlet és szereti-e, amit csinál, vagy hogyan jött neki ez az egész ötlet. Elmesélte, hogy mindig is imádta a virágokat és evvel szeretett volna foglalkozni. Régebben dolgozott más helyeken is, de végül sikerült megvalósítani álmát, és virágüzletet nyitott. Az üzlet jól megy. Hozzátette, hogy nem lehet belőle meggazdagodni, de neki nem is azt a vágya, hiszen azzal foglalkozik, amit szeret, pénz pedig annyi kell, hogy eltartsa magát és családját.

Mondta, hogy nagy szerencséje van, ugyanis egy esetben nem tudta volna fenntartani az üzletet, amikor is kigyulladt a konyhája otthon, és fél lakása leégett vele együtt. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy fizetett lakásbiztosítást, így a nagy részét a károknak kifizette a biztosítója. Ha nem fizetett volna, biztos, hogy el kellett volna adnia az üzletét és más munkahelyet kellett volna keresnie, amit biztos nem kedvelt volna annyira, mint magát az álommunkáját.

Lassan elkészült a csokor, kifizettem és megköszöntem a jó beszélgetést, majd minden jót kívántam. Megindultam a férjemért, majd közösen mentünk a lányunk ballagására. Út közben még eszembe jutott a hölgy története, és úgy gondoltam, hogy a napokban én is utánanézek a lakásbiztosításoknak, nem árt a biztonság, hiszen sose tudni mi történik.

Egyik este a gép elé ültem és beírtam a keresőbe a kulcsszavakat: legjobb lakásbiztosítás 2019 online. Érkezett is sok találat, böngészgettem egy ideig, amikor is találtam egy oldalt, ami nagyon megtetszett, vagyis inkább maga a cég koncepciója volt szimpatikus. Összegyűjtött több biztosító cég ajánlatát, ezt különböző szűrők segítségével specifikussá tehetjük, amivel leszűkítjük az egyébként is óriási kínálatot. Így, hogy már személyre szabottabb a keresés, egyszerűbb is megtalálni a számunkra tökéletes ajánlatot. Találtam is szimpatikus áron kínálatokat, azonban úgy gondoltam, legjobb lesz először is a férjem véleményét kikérni. Először is ő is úgy gondolta, hogy a legjobb lesz, ha biztosítást kötünk a lakásunkra, hiszen fél életünk benne van, és valami kár esetén, ha netalán még nagyobb is a kár, nem tudjuk majd kifizetni a javítást. Bemutattam neki a talált ajánlatokat és a cégről is meséltem neki, aki mindezen kínálatokat összegyűjti. Kiderült, hogy ő már hallott is róluk kollégáitól, és hogy eddig nem okoztak csalódást nekik, a szolgáltatásaikkal mind meg voltak elégedve. Ez egy magyar cég, amiről nem is tudtam, ameddig a férjem nem mondta. Úgy gondoltuk, következő nap felhívjuk őket.

legjobb lakásbiztosítás 2019 online

Ez így is történt, másnap megvolt a telefonhívás. A telefonos hölgy, minden kérdésemre kedvesen válaszolt és végig megőrizte türelmét, kb. a századik kérdésem után is. Ezért megköszöntem nekik szépen a türelmüket és elköszöntem. Ugyan részletes információt kaptam mindenről, azért a döntést mégsem tudtam meghozni, így eldöntöttem, hogy felkeresem az egyik irodájukat és személyesen is kikérem a véleményét egyik munkatársuknak.  Ezt meg is tettem rögtön másnap. Amint odaértem, fogadott egyik munkatársuk és oda is ültem az asztalához. Elmeséltem neki is részletesen, hogy mit szeretnénk a családommal, miket tartunk fontosnak és a kereteinket is tisztáztam, valamint elmondtam, hogy milyen ajánlatokat láttam és a kérdésem pedig ezzel kapcsolatban az lenne, hogy mit gondol, melyik lenne ezekből a szempontokból legmegfelelőbb. Ezeken kívül mutatott még egy ajánlatot és megmondta, hogy melyik illik leginkább a leírásomra. A választás az én kezembe volt, azonban szerencsére tényleg egyszerűbbé tette a dolgomat, hiszen ott megértettem végre azokat a részeket is, amik nem voltak teljesen világosak számomra. Eldöntöttem, hogy melyiket szeretném és rögtön kértem, hogy írjuk is alá a szerződést, ugyanis már nem volt, amin hezitálnom kellett volna. Miután kinyomtatta, kérte, hogy még egyszer fussam át a szerződést, amit én rendbe találtam, így alá is írtam, és megköszöntem készséges segítségét.

Amint hazaértem elújságoltam a férjemnek és elmondtam neki a lakásbiztosítás feltételeit is. Ő teljes mértékben támogatta a választásomat és megköszönte, hogy így gondoskodok a családról.