Éden, azaz jacuzzi takarítás nélkül!

Te ismered legjobb barátod, barátnőd, vagy akár párod legtitkosabb vágyálmát, amit szeretne megvalósítani, vagy legalább is egy részét belőle? A múltkor volt szerencsém belecsöppeni a párom egyik vágyálmába, mikor az otthoni növényeinket ültettük át, adtunk nekik friss virágföldet. Hisz, az ember olyan, mint a hagyma. Számtalan rétegből tevődik össze, mindenki előtt más szinteket fed fel és minél beljebb halad az ember, annál nagyobb felelősség van rajta, hogy kárt ne tegyen a másikban!

Kedvesem nagyon szereti a növényeket, virágokat, ezért természetesen egy két szintes rönkkunyhóba képzeli el az életét, aminek hatalmas kertje van, telis tele a szivárvány minden színében tündöklő virágokkal. Mindentől távol, ahol az emberi gyarlóság még hírből se érhet oda, csak a futárok, akik hozzá a megrendelt szükségleteket. A faház antik bútorokkal lenne berendezve. Egy kandalló is lenen benne, ami előtt egy hatalmas medveprém lenne, természetesen mű, mert a maciknak a szabadban a helye, élve.  A második emeleten lenne a háló és a fürdő. A fürdőben biztos be lenne építve egy masszázs funkcióval ellátott kád, hogy maximális fokon lehessen élvezni a nyugalmat. A hálószoba egy hatalmas franciaágy alkotná, 2 éjjeliszekrénnyel. A fekvőhely felett pedig egy méretes hímszarvas relikvia lenne. A kertben, a virágok között pedig, be lenne építve egy jacuzzi.

Ám, mindennek két oldala van. Nagyot nevettem, amikor elmesélte, hogy ez a látkép, hogyan fordul át rémálommá.  Mindennek a kiváltó oka a pezsgőfürdő. Mivel sok növény és virág van körülötte, ezért, azt gyakrabban kéne takarítani. De, nem tudja olyan gyakran, ennek következtében a szűrők eldugulnak a virágszirmoktól és a víz elkezd algásodni és büdösödni, miközben benne tartózkodik. Amikor kiszáll belőle, már mindenféle bőrfertőzés borítja a testét, a végleges stádiumban. Ilyenkor sikítva rohan a faház elé, ami kigyullad, majd az egész kertet ellepik a lángok és a végén nem marad semmi, csak egy nagy fekete placc.

Azt hiszem, méltó lerombolás ez egy paradicsomi környezetnek!

Ebből két dolgot szűrtem le.

Az első az, hogy remélem nem ismertem félre a párom és nem dominálnak nála, olyan erősen az anyagiak, mert egy jó ideig nem tudok jacuzzit tenni a fenekünk alá. Remélem elég, ha csak virágokkal kedveskedek neki, mert eddig ez a stratégia kifogástalanul bevált. Bár, máig nem értem, a nők miért szeretik a virágokat.

A második pedig az, hogy a jacuzzi takarítást nem szabad félvállról venni, mert tényleg elég sok kellemetlenséget tud okozni, a nem megfelelően karbantartott medence. Ha már valaki beruház egyre, akkor vagy tanulja ki a szakmát egy kicsit és tartsa maga rendbe a szerkezetet. Ilyenkor lehet spórolni, de csak pénzt, mert idő igényes karbantartani ezt, és szerintem a szabadidőnél nincs nagyobb kincs a mai társadalmunkba! Vagy pedig forduljon szakemberhez, akik ennek a szenvedélynek élnek és elsajátították a pezsgőfürdők csodálatos világát. Egy jó szaki a maximumot tudja kihozni a medencéből, ezért a tulajdonosnak már csak élveznie kell, a meleg pezsgés minden formáját.

A bőrbetegségek pedig nem csak egy rémálom megrettentő eleme, hanem a kemény valóság is egyben. Valóban képes mindenféle kórokozó elszaporodni a nem megfelelően karbantartott medencében!

Egy a lényeg, amíg a virágok díszítik a földet és a wellness központok birtokolnak jacuzzikat, addig a páromat a kedvének megfelelően tudom kényeztetni, és ha leszünk olyan szerencsések, hogy egy saját medencét is tudunk birtokolni, akkor biztos, hogy az internet fog segítséget nyújtani abban, hogy egy remek szakembert keressek a karbantartására!