Díjnyertes kertbe is kell a grillhez pb gáz!

Ha kertrendezésről van szók, akkor verhetetlen vagyok. Nem csak az utcában, de az egész kerületben nekem van a legszebb kertem. Tudom, ez nagyképűen hangzik, de nem csak én mondom ezt. A szomszédok, az utca lakói, az ismerőseim mindenki. Így úgy döntöttem, hogy indulok a városi kertrendezői versenyen. Mindent előkészítettem hozzá, és egy fél éven át készültem, hogy a maximumot tudjak kihozni a kis kertemből.

Eljött a nagy nap és rettentően izgatott voltam. Mi versenyzők is kaptunk egy részletes útvonalat arról, hogy hol találhatók a versenyben résztvevő kertek és azon a napon, mindenki mindenkiét szabadon látogathatta. Persze azt is megkaptuk, hogy a 4 fős zsűri mikor érkezik hozzánk, így biztosan otthon van minden versenyző, amikor rá kerül a sor.

Alig vártam a délután 2 órát. Pont ezt az időpontot kaptam meg, amikor a legszebben süt be olyankor a nap a kertembe és tökéletesen készen állt, álltam a versenyre.
Megérkezett a zsűri és persze sok más érdeklődő is. A szívem a torkomba dobogott. Sugdolóztak, járkáltak ide-oda a kertben. Mindenhez lehajoltak, megvizsgálták, megszagolták, szemügyre vették. Nem is számítottam rá, hogy ez egy ennyire profin előkészített és lebonyolított dolog lesz ebből.

Még aznap hirdettek eredményt. Ott álltunk, összesen 25 kert tulajdonos. Három helyezés, és egy különdíj. Életem egyik legizgalmasabb várakozása volt. A percek olyan lassan peregtek, hogy az leírhatatlan. Mindenkit megdicsért a zsűri és elmondta, hogy bár szoros volt a verseny, az első 3 helyezett elkülönült a mezőnytől, nagyságrendileg. Bemondták a harmadik helyezést, nem én voltam… Bemondták a második helyezést, az sem én voltam… Majd bemondták, hogy még mielőtt kihirdetnék, az első helyezést kiadják a külön díjat. Abban volt minden reményem, mert láttam az másik két helyezett kertjét, nem voltak ám piskóták.
– a különdíj nyertese:… – és bemondták a nevemet!!! Én kaptam meg a különdíjat. Majd amikor felmentem a színpadra, hogy átvegyem, megkértek, hogy maradjak még fent, mivel, – hosszú szünet- Az első helyezett is én vagyok!

Én nyertem meg a külön- és az első díjat is. Az örömtől sírva fakadtam. Nem hittem el, hogy tényleg igaz. Én nyertem!

Pár nap után, mikor felocsúdtam a meglepetésből és az öröm mámorából, úgy döntöttem, hogy azoknak a barátaimnak és a családomnak, akik végig támogattak, csinálok egy kerti sütögetést. Hiszen a kertem szerves részét képezi a kinti grill, csak még nincs beüzemelve. Egy dolog hiányzott hozzá. Ez pedig nem más volt, mint a pb gáz. Leültem a számítógépem elé és nekiálltam kutakodni, hogy hogyan tudnék másnapra szerezni magamnak pb gázpalackot, a kerti partihoz. Rövid kutakodás után megtaláltam a megfelelő weboldalt, ahonnan pillanatok alatt ki tudtam keresni a számomra méretben és töltöttségben megfelelő pb gázpalackot és csak egy telefonhívásomba került, hogy megrendeljem.

Még aznap kihozták, sőt segítettek beszerelni és elmondták, hogy mivel szabványméret a palack, így nagyon könnyű a pb gáz újratöltése, vagy a palack cseréje.

Olyan gyorsan megtörtént minden, hogy nem maradt más hátra, mint beüzemelni a kerti grillt, és megbizonyosodni arról, hogy működik. És működött. Annyira, hogy másnap olyan óriás grill buli kerekedett, hogy éjszakába nyúlóan mulattunk és élveztük a szép kertet, a friss levegőt, és a finom ételeket.

Mindenki nagyon gratulált és büszke volt rám. Be kell, hogy valljam én is az voltam magamra és rendkívül örültem, hogy megnyertem a versenyt.
Életem egyik legjobb hete volt ez.