Családi projekt – virág webáruház

Mindig is imádtuk a virágokat, az egész családom szerette őket, mivel kertes házban nőttünk fel és édesanyánk mindig nagy figyelmet fordított a tökéletes kertre. A szüleim mikor elmentek nyugdíjba, akkor végeztünk a testvéremmel a főiskolán. Mi négyen mindig is nagyon jó kapcsolatban voltunk, mindig mindent megbeszéltünk és őszinték voltunk egymáshoz. Ezen kívül jól működtünk csapatban is. Egy tavaszi hétvégén kitaláltuk, hogy szeretnénk egy kertészetet nyitni. A telkünk nagy része teljesen kihasználatlan, ezért arra gondoltunk, hogy ott nyitnánk meg a kertészetünket. Mivel a szüleim jól ismerik nem csak a virágokat, a többi növényt is, így könnyű szerrel futottak neki a biznisznek. Mátét és engem mással bíztak meg. A mi feladatunk a tanulmányaink miatt a webáruház készítése volt. Mind a ketten ugyanazt tanultuk és ugyanabban az iskolában. Ikertestvérek vagyunk, ez ebből is meglátszik. Hasonlóan jó eredményekkel zártuk az iskolát is.

webáruház készítésHamar ki lettek osztva a feladatok is. Anyum volt otthon és rendezte a növényeket. Apum volt a fuvarozó és beszerző, de persze otthon is sokat segít, mivel mégiscsak nehéz fizikai munkáról van szó. Mátéval mi is otthonról dolgoztunk és intéztük a webáruházat. Fontos volt, hogy mindig naprakész legyen a termékpaletta és mindig tudjunk újítani is. Ezen kívül az online marketing részét is mi intéztük. Sok figyelmet és pénzt fordítottunk arra már az elején is, hogy az interneten jelen legyünk és hamar ránk találjanak a leendő vevőink. Először persze becéloztuk a nekünk megfelelő közönséget. Arra jutottunk, hogy a 40 és 65 év közöttiek a mi célcsoportunk, akik főleg vidékiek, hisz vidéken több a kertes ház, mint a nagyvárosokban.

A mai napig virágzó az üzlet, szó szerint értve. Egyébként többek között a természet iránti szeretet is vitt rá minket arra, hogy kertészetet nyissunk. ezen kívül a Földünk és természet megóvása is fontos a számunkra. Épp ezért is van napelemmel ellátva a házunk és a kertészet is!