Energia tanúsítvány a leendő virágboltom számára

Régi, dédelgetett vágyam volt mindig is, hogy lehessen egy saját virágüzletem. Sosem hozta úgy a lépés, hogy ez megvalósulhasson, csak így, 40 után. De azt mondják, sosem késő újrakezdeni. Persze saját erőmből sosem lett volna lehetőségem megteremteni az ehhez szükséges anyagiakat, örökölnöm kellett hozzá egy kis forrást egy lakás formájában. Sosem öröm, ha haláleset történik a családban, de ezúttal egy olyan nénikém hunyt el, akivel talán 4 évesen találkoztam utoljára, és akinek egyetlen élő rokona sem volt rajtam kívül. Talán nem véletlen, hogy ennyire megszakadt a kapcsolat, állítólag egy kibírhatatlan, magának való ember volt. Na mindegy is, a lényeg, hogy megörököltem a lakását, ami egy elképesztően frekventált Budapesti környéken volt található, így az adó kifizetése után is maradt belőle nem kevés. Részben emiatt is kerültem ennyire tisztába az energia tanúsítvány fogalmával és az ezzel kapcsolatos dolgokkal, de nem is baj, hiszen a későbbiekben is nagy hasznát vettem, mikor a saját üzlethelyiségemet vettem meg.

Amikor a férjemnek felvetettem, hogy kiadni úgysem fogjuk tudni az örökölt lakást, és jobbnak látom eladni, egyetértett velem. Ő sosem volt az az agilis fajta, minden napját mereven, menetrend szerint éli, a megszokásaihoz ragaszkodva. Neki nem fért bele új információk megismerése, az ezzel való foglalkozás, szóval szabad kezet kaptam tőle. Így nekiálltam utánanézni az eladás jelenlegi feltételeinek, ilyesminek. Kiderült, hogy egy ideje már nem lehet ingatlan eladni érvényes energia tanúsítvány nélkül, én viszont még sosem csináltattam ilyet. Szóval fel volt adva a lecke, hogy keressek hozzá megfelelő szakembert vagy céget, aki felméri, kielemzi és elkészíti a dokumentumot. Nem volt könnyű feladat, de azt hiszem, sikerült a lehető legjobbat megtalálni.

energia tanúsítvány

Kutattam egy darabig, de olyan cégek szóba sem jöhettek, akiknek helyi érdekeltsége van, vagyis csak bizonyos megyékben, vagy éppen bizonyos kerületekben, településeken végeznek ilyen felmérést. Viszont megérte várni a megfelelőre! A kutatás sikerre vezetett, hiszen rátaláltam az e-tanusitas.eu oldalra, akik meglepő módon egész Magyarországra kiterjedő szolgáltatást nyújtanak. Vagyis Ha Záhony és Sopron között bárhol energia tanúsítvány szükséges, ők ki tudnak menni, el tudják végezni a szükséges méréseket és ki tudják állítani a tanúsítást. Ennél jobb nem is kell, gondoltam, náluk különbet nem fogok találni. Fel is hívtam őket és egyeztettem velük időpontot, hogy mikor tudnak jönni, illetve én mikor érek rá. Rettentő udvariasak és kedvesek voltak, a felmérést végző szaki is időben megjelent, villámgyorsan elvégezte a szükséges méréseket, kifizettem, és már túl is voltunk rajta. Az energia tanúsítvány a megbeszélteknek megfelelően futárral érkezett néhány napon belül, én pedig már teljes nyugalommal elkezdhettem hirdetni a lakásomat.

Mivel az eladás sikerült, így megnyílt a kis virágboltom lehetősége is. Találtam egy nagyszerű, tökéletesen alkalmas helyiséget, amit egy idős hölgy árult. Ő sem volt tisztában az energia tanúsítvány kötelezőségével, de szerencsére, mivel én is nemrég mentem át ezen, tudtam neki is ajánlani az e-tanusitas.eu szakembereit, akik alaposak, megbízhatóak és gyorsan dolgoznak. Nagyon hálás volt a hölgy, nem is húzta sokáig az időt, ő is megcsináltatta az épületre, és így már szinte minden jogi akadálya elhárult az adásvételnek. Azóta már csak annyi a dolgom, hogy ízlésesen berendezzem, kidekoráljam és elindítsam a virágüzletemet, de abban biztos lehetek, hogy az energia tanúsítvány még 10 évig tökéletes és érvényes lesz.